خانه های ژاپنی: آمیزه ای از قدیم و جدید
زندگی روزمره |
زندگی در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم به نحو چشمگیری تغییر یافته و غربی تر شده است. ترکیبی از عناصر ژاپنی و غربی در زمینه های غذایی، پوشاک و مسکن در ژاپن یافت می شود. در خصوص غذا مثلاً ممکن است که مردم یک روز تمپورا صرف کنند و روز بعد همبرگر یا نودل چینی بخورند. |
خانه های ژاپنی: آمیزه ای از قدیم و جدید |
||
طی صد سال گذشته در ژاپن خانه ها تغییرات
بسیاری کرده اند. بیشتر منازل در ژاپن پیش از جنگ دارای ساختاری از چوب با
بامهایی از پوشش سفال بود و تقریباً تمامی اتاق ها با پوشش تاتامی مفروش
شده بود. خانه های جدید بیشتر از فولاد، بتون و چوب ساخته می شوند.
ساختمان های مسکونی امروزه عموماً اتاق هایی به سبک غربی با کف های چوبی
داشته و در مناطق شهری بسیاری از مردم در مجتمع های مسکونی آسمان خراش
زندگی می کنند. در زیر آن یک گرمکن برقی قرار می دهند . برای گرم شدن روی بالشتک های مربع شکل پهنی به نام |
||
![]() |
![]() |
![]() |
خوراک و نوشیدنی |
||
استفاده از مواد اولیه تازه در آشپزی سنتی
ژاپنی اهمیت بسیار دارد. چنانچه برای صرف یک شام معمولی به خانه ای بروید
از شما با برنج ،سوپی به نام میسو (miso) که از خمیر لوبیای ســــویا تهیه می شود، انواع ترشیجات و نیز ماهی یا گوشت پذیرایی می شود. چاشنی های رایج شامل سس سویا یا شویو (shoyu) ، چاشنی ترب کوهی سبز یا واسابی (wasabi) و ورقه های جلبک دریایی برشته یا نوری (nori) می باشد. با این وجود آشپزی ژاپنی به این غذاهای سنتی
محدود نمی شود. امروزه آشپزی ژاپنی مجموعه متنوعی از غذاها را در کنار
منوی سنتی تر عرضه می کند که تلفیقی از غذاهای آسیایی، اروپایی و امریکای
شمالی در رژیم روزانه است. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
زندگی در ژاپن و آداب معاشرت اولیه |
|
زمانی که به شما تعظیم کنند چه می کنید؟ |
![]() |
زمانی که به خانه دوستی می روید چه می کنید؟ قبل از وارد شدن زمان صرف چای
|
![]() |
آداب میز غذا |
|
قبل از صرف غذا افرادی که بر سر میز نشسته
اند عبارت "ایتاداکی ماسو" را بیان می کنند و غذا را با گفتن "گوچیسو ساما
دشیتا" به پــــایـــان می برند. هر دو عبارت برای بیان تشکر و قدردانی
از غذا بیان می شود. |
استفاده از چوبهای غذاخوری |
|
عادت عمومی بر آن است که کاسه برنج را در دست چپ نگاه داشته و با دست راستتان غذا را توسط چوب های غذاخوری بردارید. (به عکس نگاه کنید) زمان صرف غذا در رستوران ها |
![]() |
تفریحات فصلی |
|
ژاپن دارای چهار فصل کاملاً متمایز است و از تفریحات متنوع و غنی فصلی بهره مند می باشد. در بهار، مردم زیر درخت های گیلاس پرشکوفه دور هم جمع می شوند و سفره می گسترند حال آنکه تابستان زمانی برای جشن ها و آتش بازی هاست. افرادی که جامه یوکاتا (کیمــــونوی غیررسمی) پوشیده اند با آوازهای بونودوری می رقصند و خوراک های گوناگون را در دکه های غذایی خارج از مــــنزل مـــزه می کنند. در پاییز مردم به کوه پیمایی می روند تا برگ های الوان درختان را نظاره کنند. زمستان جنب و جوش فراوانی را در پیست های اسکی واقع بر کمربندهای برفی کشور به همراه می آورد. |
![]() |
جشن ها |
|
سال نو یا اوشوگاتسو (Oshogatsu) مهم ترین
جشن ژاپن است. به همین مناسبت کسب و کار از آخر ماه دسامبر تا سوم ژانویه
تعطیل می شود. در این زمان افراد فامیل دور هم جمع می شوند و بسیاری از
خانواده ها برای گذراندن تعطیلات به منزل خویشاوندان می روند. مراسم از
شب قبل از سال نو آغاز می شود. در شب 31 دسامبر خانواده ها به نیت
برخورداری از عمر طولانی رشته می خورند و سپس به زیارتگاه ها یا معابد
محلی می روند تا برای شادکامی و خوشبختی در سال نو دعا کنند. روز اول
ژانویه صبحانه ای مخصوص صرف شده و مبلغی پول به عنوان عیدی به فرزندان
خــــــانواده هــدیه می شود. در این روز مردم مشتاقانه منتظر دریافت کارت
های تبریک سال نو هستند چرا که تمامی کارت ها به طور یکجا در صبح روز سال
نو به منازل تحویل داده می شود. |
|
![]() |
![]() |
- ۹۶/۰۴/۳۱
Brief but very accurate information… Appreciate your sharing this
one. A must read post!